Selasa, 4 Mei 2010

PAKCIK , CENDOL DAN SI KECAH

INI BUKAN SEKSYEN 18


KOREK MOVIE

2 hari lepas pakcik makan cendol kat sek 18. s.alam. 4hari lepas pakcik makan cendol kat sek 18 s.alam. minggu lepas juga seperti. sedap weh.. cendol pulut sedap. murah.. rm1.60. hari ini jam 3ptg memang panas.. pakcik balik dari rumah kawan, memintak seketul dua movie kot kot ade yang baru kawan pakcik download... memang style, dorang ade 84 jenis movie yang pakcik x tgk lagi... hahaha.. xcukup dengan xternal dengan cd cd dorang pakcik pinjam.. hahahaha... tu lain cite.. memandangkan pakcik kat umah dorang, pakcik ajak dorang pekena cendol kat sek 18 s.alam. memang dorang golongan perugi.

MAKCIK PANAS FEAT PAKCIK KECAH


maka pakcik balik dengan duka. pakcik balik pakcik singgah kedai cendol dekat kawasan umah pakcik. bukan kat seksyen 18 s.alam.. sampai je pakcik oder, makcik, cendol 1.. pakcik jarang mencendol kat sini.. x sedap. saje je nak hilang panas matahari. lepas pakcik oder, ader pakcik kecah(pakcik panggil die kecah sebab kecah btol orang tua ni) ni oder lagi cendol untuk diri die kali ke dua dengan nada yang annoying mengecahkan.. pakcik tgk makcik tu buat cendol. lepas siap di hulur cendol tu kat pakcik kecah.. cis.. pantek la lu makcik, gua oder dulu, lu kasik kecah tu dulu..silaka. dah la panas... ini mendatangkan lagi kepanasan ..x pe .. elek, makcik tu dah tua.. lepas 8minit, cendol sampai.. tapi pakcik x teruja.. sebab x sedap 1 hal, pastu makcik ni dah buat taik sama gua... hahahaha.... sambil pakcik cedut itu cendol si kecah iini dengan kecahnye berbual dengan kawan die :

"ko tau, cendol mamak.... aku x makan, kalau die bagi free pun aku tak makan" dengan nada kecah.

"ko bayangkan, dari pukul 10 pagi die meniaga sampai 6 ptg, cendol tu x basi ke? tgh tgh panas santan tu x basi ke?" dia kecah lagi..

pakcik rase nak hayun je muka si kecah ni..

FAKTA

cendol kat seksen 18 s.alam = mamak!

cendol sek 18 vs cendol makcik bikin panas = cendol mamak lagi sedap!

cendol sek 18 vs cendol makcik bikin panas = cendol mamak xde si kecah! x bikin panass!!!

cendol mamak sek 18 = pakcik dah makan bape punye lame dah, x penah sakit perut pun... (alhamdulillah)

yang penting baca bismillah, meniaga kene betul(makcik, lu bikin gua panasss!!) ni nak kondem je tau.. macam si kecah ni ahli politik pulak pakcik dengar.. menyirap.. trus pakcik bayar, chow... kalau pakcik jumpe si kecah ni lagi... pakcik nak henjut je die.. ciss... manusia. lu orang suma silaka... pakcik marah dalam hati...

1 ulasan:

Sya Isya berkata...

pakcik, jgn marah2 noh, nanti cepat tua. sabo je la ek, orang tengah sedap2 makan, dia cakap cenggitu!