Khamis, 24 Februari 2011

PERTAMA 2011

Dengan berbekalkan RM3 pakcik menghalakan stereng kenderaan menghala ke kedai "wak man" untuk membeli sekatok rokok berwarna hijau berputih putih..



ini seorang gadis tercun 2011


sesampai pakcik keluar mendentum pintu terihat seorang apek. apek yang dahulunya pernah menjadi kawan sekolah. sekolah yang dahulunya pakcik tabik untuk 3 tahun berturut turut. 

apek itu dahulu digelar apek  sayur.. hahahahahahaahahahaha... kurang jelas mengapa digelar apek sayur.. kami berbual.bertanya kabar. bertanya mengapa masing masing semakin hensem kacak dan bergaya tanpa ada rasa segan silu. lantas soklan yang paling popular bile segenap manusia terserempak dengan kawan sekolah lama.

"lukerja apa sekarang?"  kimak lu tanya gua soklan ni.
"gua kerja jual streamyx. ofis kat sunway.. "

pakcik tanye pulak die : 

"lu apek? jual sayur lagi ke?"  kahkahkah pakcik gelakkan die.
"MAS" dia jawab.  kimak.. budak ni.. nampak selebet je tapi kerja MAS.

Pakcik tak puas hati. tanye lagi sekali :

"Malaysia Airlines?" 
"Mak Ayah Support" -Kimak lu apek! 

pakcik blah terus. malas layan.

-tamat-

4 ulasan:

aiE berkata...

Pak cik beli rokok jenama ape rege RM3? seludup ka? aih. pak cik kurangkan rokok jenama demikian. rosak kanta mata.

pakcik, pertama sekali. aku benar benar kenal dan ikhlas nak bagi tahu pakcik tentang perkara ini.

Itu apek sayur dua minggu lepas aku ada terserempak sama dia di persekitaran PSG (apa nama Pelbagai Stor Goog-good kot!)tapi bukan di PSG tu. Dia dua kedai bersebelahan ke kiri kedai itu apa nama kedai tu berpapan tanda DDDD (Dedaun Dehari dan Duh-duh - 'duh duh' mungkin pasai apa mereka tak kena tikam kot). Kemudian dia sambil memegang tiket keluar dengan muka senyum.

Lalu aku tak sempat tanya pada dia.

Lu apek sayur sudah jadi dealer di DDDD kedai ka?
Dulukan dia lagi bekerja di Macau sebagai dealer table di sebuah Casino yang megah. Mungkin firasat aku dia upgrade kot pulang ke Malaysia. Tapi tak mengapa aku batalkan hasrat aku untuk bertanya.
(bukan sombong, tapi kerana aku huru hara dan segan berberbual dengannya kerana bimbang tetiba menyuruh beliau untuk membeli tiket untuk aku pula. kan dosa tu)

Kemudian habis cerita. Ternyata apek tu sekarang bekerja MAS, Mak Abah Sara. Setuju dengan Quote itu.

♥xaturen♥ berkata...

Salam Pakcik Rock,
Rm3 tu rokok putih kut? .. janji berasap.. hehe..

dedonkey berkata...

ganas pompuang zaman skang nihh

yazid daud berkata...

Engkau cool. Pakcik dah x isap okokk kahkahkah. Okbai.